Кабмін оновив перелік населених пунктів, непідконтрольних Україні

Кабмін оновив перелік населених пунктів, непідконтрольних УкраїніУкраїнський уряд вніс зміни до розпорядження про затвердження переліку непідконтрольних, а також прифронтових населених пунктів у зоні АТО. Таке рішення Кабмін ухвалив у вівторок, 5 травня.

До міст обласного значення, непідконтрольних українській владі внесли Донецьк, Горлівку, Дебальцеве, Докучаєвськ, Єнакієве, Жданівку, Кіровське, Макіївку, Сніжне, Торез, Харцизьк, Шахтарськ. У Луганській – це міста обласного значення Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханов.

Документ також затверджує список населених пунктів, розміщених на лінії зіткнення.

14 листопада 2014 року Кабінет міністрів України затвердив перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Раніше Кабмін доручив перевести з території, яку не контролює українська влада, всі бюджетні установи, підприємства й організації до 1 грудня.

Крім того, прем’єр Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів не буде виділяти бюджетні кошти для фінансування окремих районів Донбасу, які контролюють сепаратисти.

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня 2014 року.

Джерело

peredplata