Під Дебальцевим загинули 70 російських військових – доповідь Нємцова

Під Дебальцевим загинули 70 російських військових - доповідь НємцоваУ боях під Дебальцевим на Донеччині в січні-лютому 2015 року загинули 70 російських десантників, з яких не менше 17 є жителями обласного центру Іваново.

Про це повідомляє російське інформагентство РБК з посиланням на доповідь «Путін. Війна», яку підготували колеги убитого російського опозиціонера Бориса Нємцова на підставі зібраних ним матеріалів.

У доповіді йдеться, що солдатів, які вирушали на Донбас, звільняли з армії і видавали за добровольців. Міністерство оборони Росії, повідомляють автори доповіді з посиланням на зібрані свідчення, обіцяло попри звільнення платити компенсації за смерть і каліцтва. Однак, стверджується в доповіді, ця обіцянка виконана не була.

Також у доповіді зазначено що з російського бюджету на війну на сході України за десять місяців було витрачено близько 53 мільярдів рублів.

Доповідь «Путін. Війна» планують офіційно представити у вівторок, 12 травня. Вона вже надрукована першим накладом у три тисячі примірників.

Як повідомив Радіо Свобода опозиціонер Ілля Яшин, який координував завершення доповіді Бориса Нємцова, під час обшуку на квартирі вбитого політика зникло чимало матеріалів, і їх довелося відновлювати. При цьому люди, з якими говорив Нємцов і з якими вдалося зв’язатися колегам, стали відмовлятися підтверджувати надану ними Нємцову інформацію. Як сказав Яшин, убивство Нємцова змусило тих, із ким він спілкувався, стати значно обережнішими.

Джерело

peredplata