Богомолець: за час проведення АТО загинули 16 медпрацівників

Богомолець: за час проведення АТО загинули 16 медпрацівниківЗа час проведення антитерористичної операції на сході України загинули 16 медичних працівників, ще 60 були поранені, повідомила голова комітету Верховної Ради з охорони здоров’я, радник президента України Ольга Богомолець.

На засіданні колегії МОЗ, що відбувається за участі прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, Богомолець також зачитала поіменний список загиблих, і присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

1 червня в ООН заявили про зростання кількості загиблих внаслідок конфлікту на сході України, що триває від квітня 2014 року, до щонайменше 6417 людей. Поранені, як йдеться в звіті, 15962 людини. Агенція ООН наголошує, що справжнє число загиблих і поранених може бути значно більшим.

8 травня президент України Петро Порошенко повідомив, що внаслідок конфлікту на сході країни загинули 1675 українських військовослужбовців і близько семи тисяч цивільних жителів. Понад тисяча людей, за його словами, зникли безвісти.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту звинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

Джерело

peredplata