Москаль перекрив воду терористам

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль розпорядився повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу очільника Луганщини.

За його словами, починаючи з другої половини дня середи, в Станиці Луганській та восьми прилеглих селах немає світла. Головна лінія електропередач (ЛЕП), яка раніше забезпечувала район світлом, перебита обстрілами, тому зараз електроенергія туди подається по резервній лінії з Росії через окуповані території. І Україна за це світло справно платить.

\”Резервна ЛЕП пошкоджена на окупованій території, однак бойовики не допускають туди ремонтників. Аварійні бригади вже кілька разів намагалися добратися до місця пошкоджень — безрезультатно\”, – повідомив Г.Москаль.

Зараз у Станиці й частині району через відсутність світла немає водопостачання, дуже ускладнений мобільний зв’язок. Протягом останніх двох тижнів терористи, обстрілюючи українські села, у трьох місцях пошкодили водопровід, який подає воду на окуповану ними ж територію.

\”Я попередив тоді, що воду знову подадуть тільки після того, як самозванці з “ЛНР” своїми силами й за свої кошти усунуть пошкодження, особисто гарантував туди доступ і безпеку для аварійників. Однак замість того, щоб ремонтувати водопровід, “ЛНР” відключило Станиці світло. Проти нас почали комунальну війну, і в мене не залишається іншого виходу, ніж повністю перекрити подачу води на окуповану територію. Сьогодні з 9 години ранку це розпорядження виконане. Водопостачання буде відновлення тільки після того, як у Станиці з’явиться світло з гарантіями його стабільної подачі. Будемо діяти за принципом Остапа Бендера — увечері світло, вранці вода\”, – наголосив Г.Москаль.

Нещодавно керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль підписав розпорядження про заборону перетину лінії розмежування, що проходить через Луганську область, для будь-яких транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі.

peredplata