Порошенко: агресія Росії забрала життя майже 2100 українських військових

Порошенко: агресія Росії забрала життя майже 2100 українських військовихВнаслідок агресії Росії на сході України загинули майже 2,1 тисячі українських військових, заявив президент України Петро Порошенко.

«День Незалежності майже збігається з роковинами жахливої трагедії під Іловайськом, яка стала наслідком прямого вторгнення підрозділів російської армії на територію України. Минув рік, але ця глибока рана не гоїться, біль – не минає. Загалом же агресія з боку сусідньої держави забрала життя майже двох тисяч ста на цих воїнів. Вічна пам’ять героям, які полягли в боях за вільну, незалежну Україну. І вічна їм слава!», – сказав президент, виступаючи на майдані Незалежності з нагоди 24-ї річниці незалежності України.

Учасники урочистостей вшанували пам’ять загиблих під звучання пісні «Пливе кача».

На сході України від квітня 2014 року тривають бойові дії проти проросійських сепаратистів. Влада України і Захід заявляють, що Росія підтримує бойовиків на Донбасі зброєю й особовим складом, і закликають припинити такі дії. Москва свою причетність заперечує, визнаючи лише, що на українському сході можуть бути російські «добровольці». Через дії Росії на сході України, а також через анексію Криму проти неї діють міжнародні санкції.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на сході України загинули понад 6,8 тисяч людей.

Укладені у лютому в Мінську мирні домовленості, які передбачали припинення вогню на Донбасі, постійно порушуються, сторони конфлікту звинувачують у цьому одна одну.

Джерело

peredplata