Україна почне отримувати військову допомогу від США в найближчі місяці – Чалий

Україна почне отримувати військову допомогу від США в найближчі місяці – ЧалийЗараз в Конгрес вносяться конкретні закони про військову допомогу Україні. Деякі аспекти військової допомоги Україні вимагають законодавчого врегулювання в США Посол України в США Валерій Чалий повідомив, що в найближчі місяці Україна почне отримувати військову допомогу від Сполучених Штатів. Він нагадав, що зараз в Конгрес США вносяться конкретні закони про військову допомогу Україні, а в бюджеті Сполучених Штатів на 2016 рік передбачені 658 млн дол військової допомоги Україні.

Однак, за його словами, для отримання такої допомоги, використання передбачених ресурсів по окремих позиціях потрібне законодавче врегулювання. \”Ці законопроекти як раз зараз спрямовані на те, щоб ті загальні політичні рішення з військової допомоги, допомоги у сфері безпеки знайшли реалізацію в конкретних поставках. Я думаю, що скоро, буквально в найближчий період, місяці ми будемо мати і будемо говорити про це публічно, про таких поставках в Україну\”, — сказав Чалий в ефірі програми \”Час-Time\” на \”5 каналі\”.

Раніше видання The Washington Post повідомило, що частина військової техніки, яку США поставили в Україну, виявилася неякісною або такою, що в американській армії вважається застарілою. Як відомо, США не надають Україні летальну зброю. Однак, як повідомив в. о. глави Місії України при НАТО, Україна попросить летальну зброю у Заходу в разі провалу Мінських угод. Примітно, що інтерв\’ю для DT.UA посол України в США Валерій Чалий розповів, що Україна отримує зброю більш ніж десяти країн Європи. \”Ми зброю отримуємо, в тому числі і летальну, і ніхто суверенній Україні не може цього заборонити.

Інша справа, що не прийнято афішувати перелік країн, але це більше десятку держав тільки з Європи\”, – розповів він. 20 квітня близько 300 десантників 173 бригади ВПС США починають навчання українських військових у Львівській області в рамках операції \”Безстрашний захисник 2015\”, повідомляє прес-служба Міноборони України.

peredplata