Сім українських військових загинули на Донбасі за останню добу – РНБО

Сім українських військових загинули на Донбасі за останню добу – РНБОЗа останню добу в зоні АТО загинули 7 українських військовослужбовців, ще 9 – зазнали поранень. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляється у поширеному зверненні.

«Тільки за останню добу в результаті обстрілів семеро українських військовослужбовців загинули, дев\’ятеро отримали поранення», – сказав секретар РНБО, підкресливши, що це найбільша кількість втрат за останній рік.

«Відповідальність за ці криваві провокації несе військово-політичне керівництво РФ, яке системно та послідовно торпедує мирний шлях розв\’язання конфлікту і звільнення окупованих територій», – наголосив він.

Турчинов також вказав, що про системну підготовку до активізації військового протистояння з боку РФ свідчить концентрація уздовж лінії розмежування забороненого Мінськими домовленостями важкого озброєння.

«Крім того, впродовж останнього місяця значно активізувалося використання російських розвідувальних та ударних безпілотних літальних апаратів», – додав секретар РНБО, зазначивши, що безпілотники запускалися не лише з окупованої, а й безпосередньо з російської території.

Джерело: http://hromadske.ua

peredplata