СБУ: заступника начштабу АТО викрили як російського агента, працівника ГРУ Росії засудили

СБУ: заступника начштабу АТО викрили як російського агента, працівника ГРУ Росії засудилиСлужба безпеки України оприлюднила повідомлення про те, як вона, за її словами, оперативно перебудувала свою роботу та ефективно протидіє російській агресії, диверсантам та агентам російських спецслужб.

Зокрема, мовиться в повідомленні, під слідством перебувають 13 агентів російських спецслужб, серед яких – заступник начальника штабу української антитерористичної операції. Тут також перелічені підполковник Національної гвардії, співробітник відділу кадрів військової частини та військовослужбовець Збройних сил.

Крім того, заявили в СБУ, до 9 років позбавлення волі засуджено кадрового співробітника Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії, громадянина Росії, який «за завданням кураторів вербував громадян України і намагався отримати таємну документацію про зразки новітнього військового озброєння».

Також серед засуджених 12 років ув’язнення отримав колишній офіцер Повітряних сил, який дав письмову згоду працювати на Федеральну службу безпеки Росії – «зрадник передавав росіянам інформацію про маршрути польотів військових літаків», мовиться в повідомленні. А колишній нацгвардієць, який збирав розвідувальну інформацію за завданням російської спецслужби, відбуватиме покарання в 9 років.

Загалом обвинувальний вирок суду вже набрав законної сили стосовно 22 осіб.

А кримінальних проваджень за матеріалами контррозвідки СБУ за останній рік, від червня 2015 до травня 2016 року включно, відкрито 367 кримінальних проваджень, серед того 76 за статтею Кримінального кодексу України про державну зраду, 3 – за шпигунство.

Джерело

peredplata