Порошенко: за час конфлікту на Донбасі загинули 35 військових медиків

Порошенко: за час конфлікту на Донбасі загинули 35 військових медиківЗа час конфлікту на сході України від квітня 2014 року загинули 35 військових медиків, повідомив президент України Петро Порошенко у Головному військовому клінічному госпіталі з нагоди Дня медичного працівника.

За його словами, загалом медичну допомогу на фронті надавали 2,5 тисячі медиків, 197 з яких отримали державні нагороди. «На жаль, ми втратили 35 військових медиків», – сказав Порошенко.

«Ця професія є однією з найбільш важливих і затребуваних, адже ви повертаєте людям здоров’я, а іноді й життя», – сказав президент, вітаючи медиків.

Збройний конфлікт на сході України триває від квітня 2014 року. Влада України оголосила про проведення там антитерористичної операції проти підтримуваних Росією сепаратистів. Влада Росії неодноразово заперечувала участь своїх військових у конфлікті, про що заявляють Україна і Захід. Москва ж визнає лише присутність російських «добровольців» на Донбасі. Частину Донецької та Луганської областей, зокрема міста Донецьк і Луганськ, контролюють проросійські бойовики.

За даними ООН, оприлюдненими 3 червня, від початку конфлікту на сході України у квітні 2014 року там загинули 9 371 людей, 21 523 були поранені.

Джерело

peredplata