На Донбасі загинув відомий український оперний співак

На Донбасі загинув відомий український оперний співакУ зоні АТО на Донбасі загинув відомий оперний співак, соліст Паризької опери Василь Сліпак.

Про це у Facebook повідомив голова обласної спілки учасників АТО Івано-Франківської області Андрій Долик.

\”Загинув відомий оперний співак, українець з Парижа Василь Сліпак, який воював у складі ДУК ПС. Україна продовжує втрачати кращих\”, – написав він.

Сліпак майже 20 років жив у Франції, був солістом Паризької опери. На Донбасі воював у складі добровольчого корпусу \”Правий сектор\”, мав позивний \”Міф\” – від \”Мефістофель\”, роль якого він виконував.

Загибель співака також підтвердилиа низка журналістів. За наявною інформацією, Сліпак загинув 29 червня близько 6-ї ранку, під час бою, у результаті якого були поранені ще троє українців. За попередніми даними, співак став жертвою ворожого снайпера.

Випускник Львівської національної музичної академії імені Миколи Лисенка Василь Сліпак у 1997 виїхав до Франції на запрошення Опери Бастилії. З початку бойових дій на сході України організовував благодійні концерти, передаючи зібрані кошти на потреби української армії, а потім і сам вирушив у зону АТО в складі 7-го окремого батальйону ДУК ПС.

Близько 6 ранку біля Луганського з боку Дебальцевого бойовики пішли в атаку. За словами бійця, спочатку була артилерія, потім танки і піхота.

Бійці намагалися відбити атаку. У Сліпака влучила куля снайпера. Ще двоє українських бійців отримали поранення середньої тяжкості.

Водночас прес-офіцер штабу АТО по Донецькому напрямку Аркадій Радківський повідомив, що станом на 6 ранку бойовики стріляли по Луганському з БМП.

\”Інша інформація перевіряється\”, – додав він.

Як у своєму Facebook написав Юрій Бутусов, Сліпак воював у лавах \”Правого сектору\”.

Прес-офіцер штабу АТО Сергій Жмурко в коментарі УП додав, що на обстріли з БМП, сили АТО дали відповідь. \”Тоді бойовики застосували міномети\”, – додав він.

В прес-центрі АТО не володіють інформацією щодо загибелі Сліпка.

Сліпак був оперним співаком, довгий час працював у Франції. Від початку російської агресії повернувся в Україну.

peredplata