У тероризмі на Львівщині СБУ підозрює добровольців батальйону ОУН?

У тероризмі на Львівщині СБУ підозрює добровольців батальйону ОУН?Із п’ятьох осіб, яких оперативники СБУ затримали за підозрою у підготовці терористичного акту на залізничні колії на Львівщині, троє є бійцями батальйону ОУН. Про це повідомив голова проводу Добровольчого руху ОУН Микола Коханівський.

Адвокат одного із звинувачених бійців батальйону ОУН стверджує: його клієнту висловили підозру й інкримінують вчинення терористичного акту за попередньою змовою групи осіб.

У Малехові до будинку бійця добровольчого батальйону ОУН Романа в неділю, 7 серпня, під\’їхали автомобілі, з яких вийшли працівники СБУ, згодом виламали двері і розпочали обшук. Пізніше з будинку винесли гранати і патрони.

«Це тривало до 4 ранку, прибули вибухотехніки, це все оцінювали, наскільки воно небезпечне і тому подібне, навіть за понятих ніхто не хотів іти, бо ніхто не побачив як вони потрапили сюди», — розповів сусід підозрюваного Юрій Гриців.

Романа вдома не було, ордер на обшук вручили його батькові. Згодом стало відомо, що Романа за щось затримали. Марія, дівчина хлопця стверджує, що проводила з ним багато часу і запевняє, що Роман нічого терористичного не планував.

«Він просто гуляв зі своїми друзями, з якими я також гуляла, ми нічого про таке не говорили. Ніхто про таке навіть не думав, він приїхав з АТО і сказав, що йому достатньо цієї війни…», — каже Марія.

Того ж дня у Малехові після обшуку затримали ще одного бійця батальйону ОУН на позивний «Шпик», він чомусь був з простріленою ногою. Схожі загадкові затримання бійців ОУН відбулись і у Львові.

Наступного дня на сайті СБУ з\’являється інформація, що під час спецоперації затримали п’ятьох членів терористичної групи, які збирались підірвати три залізничні шляхи. Одного з них знайшли біля залізничної колії, неподалік від Львова, якраз під час закладання вибухівки. Хлопець почав втікати і відстрілюватись. Вогнем у відповідь чоловіка поранили і після цього затримали.

За словами очевидців, перестрілка тривала у передмісті Львова ― у лісосмузі біля Дублян. Свідки чули більше десяти пострілів.

Голова проводу ОУН Микола Коханівський майже переконаний, що з оунівців хочуть зробити терористів через помсту.

«За погроми російських банків, які відбулись цього року, за перешкоджання ходи Московського Патріархату УПЦ», ― висловив припущення Коханівський.

На підтримку затриманих хлопців ввечері 8 серпня близько півсотні учасників Добровольчого руху ОУН пікетували управління львівської СБУ.

Джерело

peredplata