Ампутації та змушення до вбивств: в СБУ розповіли, як росіяни катують українських бранців

Ампутації та змушення до вбивств: в СБУ розповіли, як росіяни катують українських бранцівПід час опитування звільнених з полону українських військових з\’ясувалося, що російські спецслужбовці піддавали полонених жорстоким катуванням з метою змусити їх до співпраці
Про це заявив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук

\”Застосовувалися такі види катувань: ампутація кінцівок та інших частин тіла, удушення водою або за допомогою протигазу, ураження електрострумом, завдання опіків хімічними кислотами, прасками, примушення під загрозою смерті до вбивства інших полонених – так зване \”вербування на крові\”, побиття гумовими палицями, металевими прутами, прикладами автоматичної зброї, залишення без їжі протягом декількох днів, розміщення в положенні стоячи в ямах\”, – розповів Ткачук.

За словами представника СБУ, було опитано більше 1400 військових, більшість з них засвідчили, що до них застосовувалися тортури. Найбільшу жорстокість росіяни виявляли до розвідників, десантників, артилеристів та бійців добробатів.

Нагадаємо, раніше увязнені в Росії українці Євген Панов і Андрій Захтей заявили про катування з боку співробітників ФСБ.

peredplata