Єгор Соболєв: Завтра в парламенті ми будемо вимагати відсторонення Аброськіна

Єгор Соболєв: Завтра в парламенті ми будемо вимагати відсторонення Аброськіна

Нардеп від \”Самопомочі\” Єгор Соболєв звинуватив начальника Головного управління Національної поліції в Донецькій області В\’ячеслава Аброськіна в побитті ветеранів, які виступили проти торгівлі з окупованими територіями

На Донеччині люди в формі української поліції кийками побили ветеранів війни за незалежність, які виступили проти торгівлі з окупованими територіями, заявив народний депутат від \”Самопомочі\”, глава антикорупційного комітету парламенту Єгор Соболєв в Facebook.

\”Я був там в день перекриття руху залізничних ешелонів між українським Бахмутом і окупованою Горлівкою і можу засвідчити: люди В\’ячеслава Аброськіна з перших годин почали провокувати конфлікт. Машини зі спальниками і піддонами для облаштування наметів, просто з волонтерами доводилося відбивати і проводжати через кордони\” нових беркутівців \”, як на Майдані\”, – написав він.

Нардеп підкреслив, що тепер люди в масках і шоломах \”з ентузіазмом лупасят людей\”, які захистили Україну, коли міліція Донецької області масово розбігалася або переходила на бік окупантів.

\”Завтра в парламенті ми будемо вимагати відсторонення Аброськіна і призначення розслідування цього нападу з залученням правозахисників і журналістів\”, – наголосив Соболєв.

Я хочу щоб ви мене зрозуміли. Ми зараз в Бахмуті. Поганий інтернет і маса завдань. Нам треба дбати про безпеку тих пацанів хто після атаки спецназу виявився в лікарні. Нам треба дбати про безпеку сміливого діда-козака який не витримавши свавілля \”поліції\” просто дав в обличчя генералу-начальнику. Нам треба готуватися до можливого нічному штурму. Нам треба відповідати на дзвінки, зустрічати побратимів і збирати сили. Я не можу викладати відео за відео, збирати їх від журналістів і хронологічно описувати все що сталося. Я все це зроблю але трохи пізніше. Коли розберуся з першочерговим. Ще два відео а потім велика перерва. Може вночі.

І на вас вся надія. Мені пишуть про те що йде по тв і про всі ці пики, що посміхається Депутатів, чиновників, лідерів думуи. Всієї цієї швалі, котра жирує на крові. У них все добре, а пацанам треба протриматися. Все залежить від вас. Є тільки соцмережі і ваш репост.

Ось це хлопець на милицях його тільки що перетягнули дубиною. А у нього зламані обидві ноги. Він приїхав з лікарні підтримати побратимів з батальйону \”Донбас\”. Підтримав … Ми знайдемо всі ці кадри, а поки дивіться що є. Зараз гірка правда бореться з лощеной брехнею. Допоможіть правді, адже врешті решт це майбутнє ваших дітей. Дякую за розуміння.

6 січня \”Штаб блокади торгівлі з окупантами\” опублікував відео конфлікту за участю Аброськіна і нардепа Семена Семенченко на трасі Бахмут – Костянтинівка, де поліцейські намагалися розблокувати дорогу для автобусів, на яких, за словами учасників блокади, їхали ТІТУШКИ.

На відео видно, як Семенченко відштовхує плечем Аброськіна, який намагається прибрати його з дороги. Нардеп також пригрозив Аброськіну застосувати табельну зброю, якщо той буде на нього нападати, і назвав його \”негідником\”.

До цього Семенченко заявив, що колону \”автобусів з ТІТУШКАМИ\” супроводжувала машина поліції, яка прикривала їх рух.

У поліції заявили, що поблизу міста Часів Яр Донецької області люди в балаклавах, серед яких був народний депутат України, намагалися перекрити дорогу і перешкоджали роботі поліції на трасі Бахмут – Костянтинівка.

26 грудня 2016 року ветерани добровольчих батальйонів і волонтери оголосили про початок товарної блокади окупованих районів сходу України через те, що їх вимога про звільнення заручників не виконано.

Джерело

peredplata