ПЕРШИЙ ДОБРОВОЛЬЧИЙ МОБІЛЬНИЙ ШПИТАЛЬ ПОТРЕБУЄ ЛІКАРІВ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ, ФТИЗІАТРІВ, КАРДІОЛОГІВ, ПЕДІАТРІВ

ПЕРШИЙ ДОБРОВОЛЬЧИЙ МОБІЛЬНИЙ ШПИТАЛЬ ПОТРЕБУЄ ЛІКАРІВ НЕВІДКЛАДНИХ СТАНІВ, ФТИЗІАТРІВ, КАРДІОЛОГІВ, ПЕДІАТРІВПерший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова є наймасштабнішим недержавним проектом із залучення цивільних медиків до надання медичної допомоги в зоні проведення антитерористичної операції в окремих районах Донецької та Луганської областей, який реалізує Благодійний фонд «Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова» у співпраці з Міністерством охорони здоров’я України, Міністерством оборони України, Генеральним штабом Збройних Сил України, за підтримки Ради національноїбезпеки та оборони України.

Проект працює в Україні з 2014 року. За цей час медичні фахівці ПДМШ надали медичну допомогу майже 15 тисяч пацієнтів. Ротацію шпиталю пройшли понад 300 медиків.

88 медпрацівників, які перебували в зоні бойових дій у першій половині 2015 року, отримали статус учасників бойових дій.Ще сотня – статус учасників війни. Чимало людей, які працювали в рядах ПДМШ були відзначені високими державними нагородами. Всі медичні фахівці, які виявили бажання співпрацювати з ПДМШ, благополучно повернулись додому.

Наразі, за інформацією радника в. о. Міністра охорони здоров’я України, почесного президента Першого добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадія Друзенко, яку вінвиклав у листі до Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації, ПДМШ для відрядження медиків-добровольців у заклади охорони здоров’я, розташованих в зоні проведення АТО, потребує таких фахівців:

– фтизіатр (2 осіб);

– ендокринолог (1 особа);

– отоларинголог (1 особа);

– кардіолог (2 осіб);

– педіатр (2 осіб);

– офтальмолог (1 особа);

– уролог (1 особа);

– дерматолог (2 осіб);

– рентгенолог (1 особа);

– невропатолог (1 особа);

– травматолог (1 особа);

– лікарневідкладнихстанів (3 осіб).

Охочим долучитись до роботи в медичних закладах, розташованих в зоні проведення АТО, необхідно заповнити форму запису на сайті ПДМШ: www.medbat.org.ua

Додаткову інформацію можна отримати від виконавчого директора ПДМШ Таміли Данілевської за телефоном (066)-681-14-25.

peredplata