Стало відомо, як картопля для воїнів АТО потрапила у київський ресторан

Стало відомо, як картопля для воїнів АТО потрапила у київський ресторанЧастину зібраних волонтерами продуктів обміняли на сухі супи у підприємця.

активісти зібрали на Рівненщині, аби на Миколая відправити у зону АТО. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

Раніше у мережі з’явилася інформація, що в один із київських ресторанів потрапила передача (мішок картоплі), що призначалася воїнам АТО на Донбасі. Зокрема, про це свідчить записка, що була у тому мішку. Відповідно до неї, збирали цю передачу діти з вчителями однієї зі шкіл на Рівненщині.

Журналісти вирішили зв’язатися за номером телефону, який було вказано у тій записці, – відповіла жінка, що представилася працівницею школи. За її словами, це правда, що у їхньому освітньому закладі готували цю передачу, однак про подальшу її долю вона нічого сказати не могла.

“Ми постійно кладемо записочки в мішки. Бійцям. Я – шокована ситуацією. Це я поклала цю записочку, це було зроблено за покликом серця. Але потім ми всі продукти здаємо на купу та їх хтось забирає. Це директор знає. Розбираємось”, – розповіла жінка.

Згодом у Facebook з’явився коментар голови Гощанської РДА Тараса Гоменюка, який безпосередньо займався передачею цієї картоплі до зони АТО. “Ця записка, як я вже писав, могла потрапити ресторану, тим шляхом, що частину зібраних продуктів ми обміняли на сухі супи у підприємця, оскільки до 19 грудня він не встигав висушити та пофасувати нам ці набори, більшість з яких відвезено до 80-ї бригади ВДВ і 10-ї гірськоштурмової бригади бойовим підрозділам. А свіжі овочі підприємець очевидно продавав не сушеними, так як його склади були забитими”, – зазначив він.

peredplata