Командувач ООС: є чималі шанси, що війна на Донбасі “може закінчитися швидко”

Командувач ООС Сергій Наєв вважає, що Путіну вигідно шантажувати Україну за придністровським сценарієм.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв вважає, що сьогодні існують чималі шанси, що війна на Донбасі може закінчитися швидко.

«Вважаю, є чималі шанси, що війна може закінчитися швидко», – заявив генерал-лейтенант в інтерв’ю виданню «Високий замок». Наєв вважає, що російському президенту Володимиру Путіну широкомасштабна війна не вигідна, адже його мета – залишити Україну у сфері свого впливу. «Йому вигідно шантажувати Україну за придністровським сценарієм. Саме для цього він і розпочав конфлікт на сході. Але сам Путін не усвідомлює, якої катастрофічної помилки припустився: власними руками цілу націю зробив своїми лютими ворогами, ворогами російської держави.

Український народ, пам’ятаючи, які жертви принесла йому ця війна, ніколи не пробачить цього і буде мститися. Путін мимоволі згуртував і загартував українську націю», – сказав Наєв.

Доба на Донбасі: бойовики застосовували важке озброєння, поранено трьох українських військових

12 липня ситуація в районі операції Об’єднаних сил залишалася контрольованою. Російські окупаційні війська 24 рази порушували режим припинення вогню, 2 з яких – із -важкого озброєння. Внаслідок активних бойових дій трьох військовослужбовців Об’єднаних сил було поранено. Про це повідомляється у зведенні штабу ООС станом на 07:00 13 липня 2018 року. За уточненими даними розвідки, двох окупантів було знищено та трьох поранено.

На Луганському та Горлівському напрямках було тихо. На Попаснянському та Світлодарському напрямках ворог обстріляв з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї захисників населених пунктів Троїцьке та Новолуганське. На Донецькому напрямку 8 разів ворог обстріляв з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції Об’єднаних сил у районах населених пунктів Мар’їнка, Березове, Авдіївка та Опитне.

14 разів російські найманці обстрілювали наших захисників. Прицільний вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вівся по підрозділах біля населених пунктів Водяне, Павлопіль, Талаківка, Лебединське та Пищевик. Поряд із цим, ворог вперше за шість днів використав заборонені Мінськими домовленостями 82-мм міномети і випустив по захисниках Павлополя та Водяного 14 мін.

Упродовж поточної доби бойовики російських окупаційних військ 2 рази порушили режим припинення вогню на Донецькому та Маріупольському напрямках. З гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні позиції наших захисників біля Мар’їнки та Талаківки.

peredplata