Путін провалив найнебезпечніший проект щодо України і готує останній сценарій

Найнебезпечніший для України проект президента Російської Федерації Володимира Путіна провалився ще у 2015-2016 роках.

Про це сказав російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський в інтерв’ю “Апостроф”

“Найнебезпечніше для України було в 2015-2016 роках, коли французи і німці приїжджали до Києва, чинили тиск на Раду, на уряд і на президента з вимогами змінити Конституцію, влаштувати федералізацію України. Тоді Путін активно використовував свою інтерпретацію Мінських угод. Його ідея була в тому, щоб заштовхнути ці окуповані території як ракову пухлину в тіло України, щоб розкладати її зсередини. Але це теж провалилося”, – розповів експерт.

Кремль має намір здійснити останній сценарій – захопити владу в Україні цілком під час виборів в 2019 році.

Усі ці заяви пані Тимошенко про її новий курс – вони ж нічим не відрізняються від заяви Медведчука

“Йому Донбас ніколи не був потрібен, йому вся Україна потрібна. У цьому ж і полягає суть його агресії. Тому потрібно побоюватися не ініціатив із Донбасом, а найактивнішої участі у виборчій компанії у всіх сенсах. У тому числі, у підтримці певних кандидатів.

Я весь час намагаюся уникати коментарів про внутрішньополітичне життя в Україні, оскільки мені це не зовсім зручно як громадянину держави-агресора. Але я просто не можу не помічати очевидних речей. Наприклад, усі ці заяви пані Тимошенко про її новий курс – вони ж нічим не відрізняються від заяви Медведчука, який незрозуміло чому досі не у в’язниці сидить, а є великим політичним діячем. Спроба підтримки промосковських кандидатів буде просто величезною.

Але це остання ставка Путіна. Перші дві провалилися. Перша, нагадаю, була “Новоросія”, тобто спроба підняти хвилювання у 12 областях, щоб розчленувати Україну. Коли це провалилося, він придумав ідею заштовхнути Лугандонію (ДНР і ЛНР) в Україну. Але і цього добитися не вдалося. А зараз буде третя спроба – спробувати взяти владу в Україні цілком, у процесі виборчої кампанії”, – пояснив Піонтковський.

peredplata