Савченко і Рубан хотіли рознести Раду з мінометів на баржі, а потім помчати в Гідропарк на скутерах – версія слідства

Нардеп Надія Савченко та керівник “Офіцерського корпусу” Володимир Рубан вибрали собі два місця на Трухановому острові, звідки збиралися обстріляти центр Києва з мінометів. Також вони розглядали ймовірність розстріляти парламент з баржі, яка б пливла по Дніпру.

Про це заявив директор Київського НДІ судових експертиз Олександр Рувин під час спільного брифінгу керівництва СБУ і ГПУ про завершення досудового розслідування у справі про підготовку теракту в Києві, пише ТСН.

“Нами були прораховані весь радіус і всі зони . Дві позиції ними (Савченко і Рубаном – Прим. Ред.) Навіть були перевірені. Там, куди легко завезти, встановити озброєння і відстрілятися, піти, щоб ніхто не бачив. Там, на Трухановому острові, поруч пішохідний міст, Поштова площа – не було б нікого видно “, – розповів експерт.

Він також зазначив, що слідство розглядало і можливість установки Рубаном та Савченко мінометів на баржі. За його словами, однією баржі вистачило б для встановлення чотирьох мінометів. Після всього цього вони нібито збиралися втекти за допомогою двох гідроскутеров в Гідропарк і сховатися там “серед людей”. На все це було б витрачено максимум 15 хвилин.

Рувин розповів і те, що після того, як слідством було встановлено можливі точки обстрілу, Нацполіція отримала наказ посилено патрулювати ці місця.

До цього на брифінгу Рувин також розповів і про зброю, яке збиралися використовувати Савченко та Рубан для теракту, серед яких чотири 120-мм міномети.

Нагадаємо, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана затримали на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантаж знайшли зброю і боєприпаси. Переговірника звинувачують в підготовці терористичного акту та незаконному володінні зброєю.

Згодом в змові з Рубаном звинуватили нардепа Надію Савченко. 22 березня Верховна Рада зняла з Савченко недоторканність і схвалила залучення до кримінальної відповідальності і арешт.

Савченко звинувачують в підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко переконало депутатів 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном в подробицях планують терористичну атаку з тисячами жертв в Києві.

peredplata

1 thought on “Савченко і Рубан хотіли рознести Раду з мінометів на баржі, а потім помчати в Гідропарк на скутерах – версія слідства

  1. дурниці! щось схоже на сценарій якогось другорядного американського бойовика а не на підготовку серйозної військової операції! Жодна тверезомисляча людина в це не повірить..

Comments are closed.