Служба в лавах української армії це не тільки обов’язок громадянина, а й можливість отримати гідну професію – Юрій Гуцуляк

Чимало громадян в цей нелегкий для України час уклали контракт для проходження військової служби у ЗСУ. Адже ця професія, попри все набуває чималої популярності, стабільності та престижу. Більшість військовослужбовців уже за перші дні проходження служби мають змогу переконатися  у високому професіоналізмі та бойовій підготовці своїх товаришів по службі та перспективах розвитку Збройних Сил України.

Чернівчанин Юрій Гуцуляк до початку бойових дій на Сході України працював на будівництві. Але в країну прийшла війна і Юрій, під час четвертої хвилі мобілізації пішов служити до Збройних Сил України. Службу проходив  в  79-й  десантно – штурмовій бригаді. На Сході країни, в умовах війни, провів більше року. Після демобілізації працював на приватному підприємстві.

Та коли  до рідного міста на постійне місце дислокації приїхала військова частина А3029, Юрій, не вагаючись, попрямував до частини з бажанням продовжувати службу. Слід зазначити, що у чоловіка на утриманні дві дочки та двоє синів. Дружина віднеслася до вибору чоловіка з розумінням. За місяць служби, товариш старшина Ю.Гуцуляк зарекомендував себе як професіонал, з високим рівнем підготовки.

На запитання як змінились умови служби в ЗСУ в порівнянні з попередніми роками Юрій стверджує, що на сьогоднішній день не бачить проблем у військовій частині – оснащення та забезпечення на декілька рівнів вище, ніж на попередньому місці служби. Та й професійний рівень співслужбовців відповідає найвищим нормам військових порядків. Згуртований, дружній колектив та професійні, порядні і турботливі командири – все це дозволяє отримувати задоволення від служби в частині та максимально реалізувати свої здібності.

Крім того, на сучасному етапі держава надає військовослужбовцям та членам їх сімей соціальні гарантії. Солдат, що несе службу поза зоною ООС, отримує щомісяця не менше 7 500 гривень. І в найближчій перспективі ця сума буде збільшена до 9 тисяч гривень. Залежно від посади, звання, терміну проходження служби, кваліфікації ця сума збільшується. Виплачуються додаткові щомісячні премії  військовослужбовцям. Окрім того, військовослужбовцям та їх сім’ям гарантоване безоплатне медичне обстеження та медикаментозне забезпечення. Я був приємно здивований, заявив Юрій, – коли дізнався, що під час відпочинку після чергової ротації, ряд солдатів та сержантів частини разом з своїми сім’ями мали змогу відпочити в санаторіях за рахунок держави.

Наостанок Юрій ГУЦУЛЯК сказав, що рекомендуватиме службу в лавах української армії – адже служіння народу України, це не тільки обов’язок громадянина задля збереження цілісності та незалежності  рідної землі, а й можливість отримати гідну професію .

peredplata