Кримінальні авторитети ділять Донбас

У Ростові-на-Дону відбулася сходка кримінальних авторитетів і злодіїв в законі, які обговорювали переділ контрабандного ринку на підконтрольній «ДНР» території, пише «Нова газета». На зустрічі мова нібито йшла про виділення «” квот “, переділі і передачі майна, контрабанді тютюну з заводу” Хамадей “, великих підприємствах, а також про постачання продуктів харчування, що йдуть з боку України через Горлівку».

«ДНР» розробить механізм електронного документообігу та цифрового підпису на контрольно-пропускних пунктах. За версією Міністерства оборони України, таким чином бойовики хочуть посилити контроль за пересуванням населення, і зокрема, виявляти «підозрілих осіб» і призовників.

9 жовтня на підконтрольній «ДНР» території був відсутній зв’язок мобільного оператора Vodafone-Україна. У «ДНР» пов’язують це з обривом волоконно-оптичної лінії.

Понад 300 учасників незаконних збройних формувань «ДНР / ЛНР» здалися правоохоронним органам в рамках програми СБУ «На тебе чекають вдома». У тому числі 232 особи звільнені в судовому порядку від кримінальної відповідальності.

peredplata