Під загрозою – земна куля: Горбулін оцінив ймовірність великої війни Росії з Україною

Широкомасштабної війни України з Росією не буде, так як президент РФ Володимир Путін хоче жити.

Про це в інтерв’ю “Фактам” розповів радник президента України, академік Володимир Горбулін. При цьому він зазначив, що повномасштабна війна може покладе край всьому світу.

“Путін любить життя. Він їздить в автомобілі по БАМу, літає в винищувачі, ловить рибу на Байкалі, до сих пір займається дзюдо. Він любить життя і любить себе. Він розуміє, що повномасштабна війна – це, може бути, кінець не тільки Україні і Росії, але і всій земній кулі, яка, до слова, і сама за рахунок цивілізації наближається до якогось завершення. Тому в розмови про те, що чекає людство в 2100 році чи в 2150-му, навіть не вникаю”, – розповів він.

Також в Україні є атомні електростанції, а біля українських кордонів ще кілька россійських. Путін не захоче повторення Чорнобильської трагедії, вважає Горбулін.

“Наступний аргумент – наша транспортна газова система. Для чого всі ці “Північні потоки”? Якщо Путін почне з нами війну, цій енергосистемі кінець, і вся Західна Європа залишиться без газу. У січні 2006 року лише на одну добу припинили подачу газу, і то який галас піднявся”, – додав політик.

Війна на Донбасі

Війна на Донбасі

Горбулін повідомив, що конфлікт з Кремлем потрібно вирішувати політико-дипломатичному шляхом. При цьому потрібно враховувати, що Росія постійно підтримує терористів на Донбасі.

“На Донбасі два “армійських” корпуса – 32 тисячі добре озброєних і добре підготовлених людей. До того ж постійно приходять гумконвоі з Росії, в яких 70 відсотків – це кошти для ведення війни. Після їх приїзду завжди раптово загострювалася ситуація на фронті”, – підсумував він.

peredplata