Військові  комісаріати Чернівецької області готуються до проведення весняного призову на строкову військову службу

Відповідно до Указу Президента України від 30 січня 2019 року №22/2019 в Чернівецькій області розпочалися підготовчі заходи до чергового призову громадян України на строкову військову службу.

Явці на призовні дільниці районних (міського) військових комісаріатів Чернівецької області підлягають всі громадяни України, яким до завершення призову виповнюється 18 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку.

У разі якщо з будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися на призовні дільниці в десятиденний строк з дня початку призову, визначеного Указом Президента.

У разі неявки призовника без поважних причин за викликом військового комісаріату він несе відповідальність, установлену законом.

Відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони України від 28 серпня 2014 року, військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил НЕ ЗАЛУЧАЮТЬСЯ.

Громадяни України, які будуть призвані на строкову військову службу, проходитимуть службу у військових частинах Збройних Сил України, Державної прикордонної служби України, Національної гвардії України та Державної спеціальної служби транспорту.

Під час призову на строкову військову службу всім громадянам виплачується одноразова грошова допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів станом на 01 січня 2019 року (3716 грн.), а за громадянами, які на момент призову працювали на підприємствах, в установах та організаціях, незалежно від підпорядкування та форми власності, зберігається робоче місце та продовжується виплата середньомісячної заробітної плати протягом всього періоду проходження строкової військової служби.

Більше інформації ви можете дізнатись у Чернівецькому обласному  військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. Кобилянської 32, або у районному (міському) військовому комісаріаті за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони:  0509480349,   (0372) 52 43 49

peredplata