У Чернівецькій області розпочався весняний призов

У відповідності до Указу Президента, з 1 квітня по 30 червня, а також з 1 жовтня по 31 грудня 2019 року в усіх областях України триватиме призов на строкову військову службу. Кабінет Міністрів України визначив чисельність громадян України, які підлягають призову на строкову військову службу: 9 тис. осіб до ЗСУ, 5152 осіб до Національної гвардії, 4 тис. осіб до Держприкордонслужби, до Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб. Всього 18 тисяч громадян України.

За період весняного призову в Чернівецькій області для проходження військової служби  заплановано відправити 500 строковиків, з них: до ЗСУ – 200 чол.; до Національної гвардії – 100 чол.; до Державної прикордонної служби – 180 чол.; Державної спеціальної служби транспорту – 20 чол.

На службу призиватимуться придатні за станом здоров’я до військової служби громадяни України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 20 років, та старші особи, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Термін служби в армії, згідно із законом “Про військовий обов’язок і військову службу” для юнаків, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для тих, хто має ступінь спеціаліста або магістра – 12 місяців.

У разі якщо з будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов’язані з’явитися на призовні дільниці в десятиденний строк з дня початку призову, визначеного Указом Президента.

У разі неявки призовника без поважних причин за викликом військового комісаріату він несе відповідальність, установлену законом.

Відповідно до рішення Ради національної безпеки та оборони України від 28 серпня 2014 року, військовослужбовців строкової військової служби до виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил не залучають.

Під час призову на строкову військову службу всім громадянам виплачується одноразова грошова допомога в розмірі двох прожиткових мінімумів, а за громадянами, які на момент призову працювали на підприємствах, в установах та організаціях, незалежно від підпорядкування та форми власності, зберігається робоче місце та продовжується виплата середньомісячної заробітної плати протягом всього періоду проходження строкової військової служби.

Більше інформації можна дізнатись у Чернівецькому обласному  військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32, або у районному (міському) військовому комісаріаті за місцем перебування на військовому обліку.

peredplata