“Іде війна, і я знаю, що бійців не вистачає”, – 20-річний буковинець пішов захищати Україну

1 квітня військовими комісаріатами Чернівецької області до навчальних центрів для проходження загальновійськової підготовки та набуття військово-облікової спеціальності відправлено чергову групу кандидатів, які бажають укласти контракт. Вже за кілька місяців, підготовлені та навчені відповідно конкретних військових професій, буковинці прибудуть до військових частин.

Вибували сьогодні до навчальних центрів і зовсім молоді хлопці – 18-річний Михайло та 20-річний Андрій з Глибоцького району.

Михайло захоплюється спортом та туризмом. В 2013 році був чемпіоном області з футболу серед юнаків, згодом успішно грав за збірну команду району. Каже, що йде служити, щоб стати справжнім чоловіком, загартувати себе. Прикладом для наслідування для хлопця є дядько, учасник бойових дій, та двоюрідний брат, які проходять службу за контрактом.

”Хочу захищати країну. Іде війна, і я знаю, що бійців не вистачає”, – відповідає на питання «Чому?» Андрій. Хлопець закінчив Глибоцький професійний ліцей, 7 років займався бальними танцями, грав в баскетбол. Більшість друзів його підтримали у намірі служити. Були й такі, що відмовляли і не схвалювали вчинок Андрія, проте він каже, що добре розуміє куди і для чого йде.

Хлопці кажуть, що їх не лякають можливі труднощі служби, і зокрема участь в бойових діях.

Слід зазначити, що кількість молоді, яка бажає долучитися до лав Збройних Сил та проходити військову службу за контрактом зростає.

Щодо проходження військової служби за контрактом інформацію можна отримати у Чернівецькому обласному  військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32, або у районному (міському) військовому комісаріаті за місцем перебування на військовому обліку.

Чернівецький обласний  військовий комісаріат

 

 

peredplata