Призовників годують борщем з пампушками, варениками, свіжими овочами та фруктами та іншими смаколиками

Одним з питань, яке цікавить призовників та їх близьких, а також кандидатів на службу за контрактом є якість харчування під час проходження військової служби.

В результаті діючої реформи, борщ з пампушками, варенники з картоплею й грибами, а також інші, по домашньому смачні, страви разом зі свіжими овочами та фруктами, в тому числі й екзотичними, включені до раціону військового. Про це повідомляє прес-служба Чернівецького ОВК.

Приготування їжі відбувається з урахуванням вподобань та побажань військових.  Заступники з тилу та кухарі питають, що б вони хотіли скуштувати та відповідно до цього складають меню і роблять замовлення.

Відповідно наказу міністра оборони України до кінця цього року завершиться трирічний план переходу ЗСУ на нову систему харчування із застосуванням Каталогу продуктів, що передбачає не лише збільшення асортименту продуктів та різноманітність меню, а й комплекс змін та заходів по ремонту та обладнанню їдальнь.

Зараз Каталогом із майже 400 найменуваннями продуктів харчування користуються вже понад 70 військових частинах, серед яких і підрозділи військових частин, які дислокуються в Чернівецькій області. Це військова частина десантно-штурмових військ та топогеодезичний центр.

 

 

peredplata