На Буковині триває набір кандидатів на військову службу за контрактом

З метою комплектування Збройних сил України мотивованим та професійним особовим складом у військових комісаріатах Чернівецької області продовжуються заходи по відбору кандидатів для проходження військової служби за контрактом.

Від початку року до навчальних центрів та безпосередньо до військових частин вже направлено майже 170 буковинців.

Кандидатами на військову службу за контрактом можуть бути громадяни віком від 18 до 60 років, які за станом здоров’я та морально-діловими якостями відповідають вимогам військової служби. Термін контракту для осіб рядового складу становить 3 роки, для осіб сержантського і старшинського складу до 5 років. За наявності вислуги під час особливого періоду не менше 11 місяців, можна укласти контракт на 6 місяців.

Військова служба за контрактом, будучи почесною справою захисту держави, також є  гарною нагодою випробувати себе, здобути нову військову професію, а також забезпечити гідне сьогодення і майбутнє своїм сім’ям.

Грошове та соціальне забезпечення військових в процесі реформування стабільно зростає поряд з іншими позитивними змінами, спрямованими на покращення умов проходження військової служби. З 1 січня 2019 року контрактники почали отримувати збільшене грошове забезпечення від 10200 грн. Окрім того передбачено ряд інших соціальних гарантій, пільг та додаткових видів грошового забезпечення, таких як виплата за укладання першого контракту в сумі від 15000 грн., допомога на оздоровлення від 10 200 грн., допомога для вирішення соціально-побутових питань від 10200 грн. В квітні цього року зросли додаткові виплати за участь в проведенні Операції об’єднаних сил збільшена від 5500 до 12000 грн.

Нещодавно, згідно доручення Президента грошове забезпечення військових гірсько-штурмових бригад в найближчому часі буде збільшено на 23% і прирівняно їх до бійців підрозділів Десантно-штурмових військ.

У разі, якщо працюючі громадяни, укладають контракт з Збройними силами України, за ними протягом терміну проходження служби зберігається робоче місце, посада і середній заробіток на підприємстві, в установі, організації, незалежно від підпорядкування та форми власності.

Позитивні здобутки слід відзначити в питаннях забезпечення контрактників житлом – з метою їх комфортного розміщення протягом останніх років по всій території країни триває масштабне будівництво гуртожитків нового типу, покращується  інфраструктура військових містечок. Крім того військовослужбовець має можливість отримувати виплату компенсації за піднайом житла.

Важливою перевагою для буковинців, які бажають укласти контракт із Збройними Силами України, є те, що вони можливість проходити службу неподалік власних домівок, зокрема в гірсько-штурмовому підрозділі та окремому підрозділі Десантно-штурмових військ, які дислокуються в Чернівецькій області.

Більше інформації отримайте в Чернівецькому обласному  військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. О.Кобилянської, 32,  або у військових комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони:  0509480349,  (0372) 52 43 49

 

 

 

peredplata