У буковинських військкоматах триває підготовка до призову офіцерів запасу

          У військових комісаріатах області триває підготовка до призову на військову службу офіцерів запасу, який відбудеться в червні 2019 року.

Мета призову офіцерів — набуття ними практичних навичок і умінь для збройного захисту Вітчизни, збільшення кількості військово-навчених осіб в запасі та підвищення рівня укомплектованості Збройних Сил України офіцерським складом.

Призову на службу терміном 18 місяців підлягають офіцери запасу віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, мають вищу освіту та не проходили військової служби в Збройних Силах України. Про це інформує Чернівецький обласний військкомат.

Після проходження 3-х місячних курсів підвищення кваліфікації офіцери будуть призначені на відповідні посади у військові частини і підрозділи. Під час проходження служби  їм надається щорічна чергова відпустка терміном 30 діб, забезпечується проживання в гуртожитках або службових квартирах. Тим, хто за бажанням, орендує житло – виплачується компенсація. Соціальний захист відповідає рівню офіцерів військової служби за контрактом, як і грошове забезпечення, що становить від 13000 грн.

Окрім цього закон гарантує офіцеру запасу, який проходить військову службу за призовом, збереження робочого місця та виплату середньомісячної заробітної плати за місцем роботи, де він працював до призову.

Після проходження військової служби є вибір: повернутися до цивільного життя, або укласти контракт із Збройними Силами України, при цьому робоче місце і середньомісячна заробітна плата продовжуватимуть зберігатися за офіцером.

Варто пам’ятати, що військові, які проходять службу за призовом осіб офіцерського складу, в зону проведеня Операції об’єднаних сил не направляються.

Після отримання повістки офіцери запасу зобов’язані прибути у визначений пункт збору і в термін, зазначений в повістці. У випадку неявки без поважних причин передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність у порядку, встановленому Законом.
За більш детальною інформацією звертайтесь до військових комісаріатів за місцем перебування на військовому обліку.

 

peredplata