Чому буковинцям не варто уникати призову

В Чернівецький області триває весняний призов юнаків на військову строкову службу. На сьогоднішній день до військ вибуло понад 220 призовників. В травні з обласного збірного пункту буде відправлено майже 150 призовників, які проходитимуть службу у військових частинах Національної гвардії та Державної прикордонної служби України.   Про це інформує прес-служба Чернівецького ОВК.

Яким є життя після призову та чи варто його уникати розповіли строковики Чернівецького прикордонного загону імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича. 20-річні солдати Георгій та Руслан із Сторожинецького району проходять строкову службу в одному підрозділі вже шостий місяць.

Георгій до служби в армії працював кухарем. До військкомату звернувся сам, не чекаючи на повістку, щойно виповнилося 19 років. Каже, що хотів якнайшвидше виконати свій обов’язок, а невдовзі, після кількох місяців перебування в прикордонному загоні, вирішив і надалі пов’язати життя зі службою.

«Піти в прикордонники порадили товариші і я не пошкодував про свій вибір. – Каже юнак. – Служба дає змогу проявляти свої сильні сторони. Мені подобається ходити в наряди, виконувати різні завдання – це додає впевненості в собі, особливо коли досягаєш гарних результатів».

Руслан повернувся з-за кордону, де був на заробітках, тому що дізнався, що додому почали приходити повістки. Помітивши моє здивування, хлопець посміхається: «Це чиста правда! Саме тому й повернувся. – Каже він. – А ще служба додає мужності, робить справжнім чоловіком, дає відчуття, що я поступив правильно. Нормальний хлопець якщо не на початку, то вже під час служби зрозуміє, для чого це справді потрібно».

Юнаки розповідають, що були приємно здивовані умовами проживання, якістю харчування та зокрема гарним ставленням до солдатів з боку командирів. Вони мають можливість займатися в спортивному залі, в достатній мірі відпочивати та спілкуватися з рідними.

«Зазвичай, хлопці, які втікають від армії говорять, що там все погано, аби хоч якось виправдати себе, – каже Руслан, – бо зізнатися, що проблема в них самих, їх боягузтві, не можуть».

«Служба не є важкою, як може здаватися, але це можна зрозуміти лише коли підеш сам та відслужиш». – додає Георгій.

Призовникам та їх батькам важливо знати, що жоден військовослужбовець до участі в Операції об’єднаних сил не залучався і не буде залучатися ні за яких обставин.

Призовникам, які за станом здоров’я, чи з причини сімейних обставин не здатні проходити службу, необхідно обов’язково прийти до військового комісаріату щоб підтвердити свою непридатність, або отримати відстрочку. Зробити це необхідно, адже за неявку та ухиляння від проходження строкової служби передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність.

 

 

peredplata