До відома чернівчан! Перейменування вулиць не впливає на правовстановлюючі документи

У зв’язку з чисельними зверненнями громадян міста щодо перейменування вулиць Червоноармійської на вулицю Героїв Майдану, Чапаєва Василя на вулицю імені Щербанюка Олександра, Героя України, а також вулиці Стасюка Івана на вулицю Небесної Сотні, інформуємо, що для фізичних осіб згідно чинного законодавства перейменування вулиці не є підставою для того, щоб переробляти правовстановлюючий документ на нерухоме майно. Усі документи, які знаходяться у власників, є чинними і юридичної сили не втрачають.

Як інформує Чернівецька міська рада внесення коректив до правовстановлюючих документів проводиться за необхідності, зокрема, під час купівлі, продажу, відчуження об’єктів нерухомого майна, оформлення спадщини. При цьому, при проведені технічної інвентаризації та оформленні нових правовстановлюючих документів достатньо додати до документів офіційні дані щодо відповідного рішення органу місцевого самоврядування про зміну найменування вулиці.

Що стосується перереєстрації місця проживання, слід зазначити, що тривалість цієї процедури не обмежена в часі. Перереєстрацію мешканець вулиці може проходити під час заміни паспорта, оновлення фотокарток, зміни прізвища тощо, тобто коли у людини виникає потреба звернутись до паспортиста.

Щодо юридичних осіб та підприємців, то на них розповсюджується дія статті 16 Закону «Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців», який створений з метою забезпечення органів влади достовірною інформацією про юридичних та фізичних осіб. Відповідно до цього закону, якщо в установчих документах юридичної особи містяться відомості про її місцезнаходження, то в разі зміни назви вулиці така юридична особа повинна внести зміни до установчих документів, які пов’язані зі зміною місцезнаходження.

Заміну аншлагів з найменуваннями вулиць забезпечує міська рада.

peredplata