Чернівчанам – про декларування

Нещодавно чернівецькі податківці вкотре зустрілися з платниками, щоб обговорити концепцію реформування декларування доходів громадян та реалії цьогорічної деклараційної кампанії.
Фахівці інспекції ознайомили присутніх з особливостями та порядком декларування доходів громадян, отриманих протягом 2013 року. Звернули увагу на подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді у режимі реального часу (on-line), зазначили перелік документів, необхідних для отримання електронного цифрового підпису.
«Відвертий та конструктивний діалог з представниками бізнес-спільноти з метою створення сприятливого бізнес клімату – один з основних напрямків роботи податкової інспекції»,- підкреслила заступник начальника ДПІ у м. Чернівцях Тетяна Шпак.
Тетяна Василівна повідомила, що запровадити загальне декларування планується не раніше 2015 року. Тож зараз будь-який громадянин може внести свої пропозиції до вказаного документа. Це необхідна умова для підвищення рівня податкової культури та фінансової освіти в суспільстві. Українці вже довели свою громадську зрілість та готовність жити за світовими стандартами, тому нова концепція реформи декларування доходів громадян необхідна українському суспільству вже сьогодні та стосується кожного.
У Концепції пропонується вже через два роки зобов\’язати всіх, чий дохід перевищує 13 тисяч гривень на місяць, заповнювати декларації. Під декларування потраплять також власники нерухомості, вартість якої перевищує 1,5 мільйона гривень. Крім того, подати декларацію повинні будуть громадяни, чия сума фінансових зобов\’язань перевищує за рік 150 тисяч гривень.
Представники бізнесу виявили зацікавленість у зазначеній Концепції, адже на думку громадськості реформа системи декларування принципово важлива з точки зору боротьби з тіньовою економікою та корупцією.
Посадовець нагадала, що обговорення Концепції реформи декларування доходів громадян відбувається на форумі офіційного веб-порталу Міндоходів за адресою www.minrd.gov.ua, а свої пропозиції можна надіслати на електронну скриньку gromada@minrd.gov.ua.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata