Інформація для чернівчан та юридичних осіб щодо перейменування вулиць

У зв\’язку із перейменуванням вулиці Червоноармійської на вулицю Героїв Майдану, вулиці Чапаєва Василя на вулицю імені Щербанюка Олександра, Героя України, вулиці Стасюка Івана на вулицю Небесної Сотні, вулиці Худякова Олександра на вулицю Поштову, а також вулиці Фрунзе Михайла на вулицю імені Аксенина Василя, повідомляємо наступне.

За роз’ясненнями відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців реєстраційної служби Чернівецького міського управління юстиції, наданими на запит Чернівецької міської ради, зміна місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізичних осіб – підприємців здійснюється даним відділом згідно вимог ст. ст. 10, 19, 22, 29, 45 Закону України \”Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців\”.

Відповідно до зазначеного Закону, якщо в установчих документах юридичної особи містяться відомості про її місцезнаходження, то в разі зміни назви вулиці така юридична особа повинна внести зміни до установчих документів, які пов\’язані зі зміною місцезнаходження.

Зокрема, за проведення державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, державної реєстрації зміни місця проживання фізичної особи – підприємця справляється реєстраційний збір у розмірі тридцяти відсотків реєстраційного збору, встановленого частиною першою статті 10 (тобто 30% від: десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – для юридичних осіб та двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – для фізичних осіб – підприємців).

Реєстраційний збір за проведення державної реєстрації змін до установчих документів благодійних організацій не справляється.
Статтею 19 цього ж Закону передбачено, що юридична особа зобов\’язана подавати (надсилати) щороку протягом місяця, що настає за датою державної реєстрації, починаючи з наступного року, державному реєстратору для підтвердження відомостей про юридичну особу реєстраційну картку про підтвердження відомостей про юридичну особу.

За роз’ясненнями управління державної міграційної служби України в Чернівецькій області, внесення коректив до паспортів громадян буде здійснюватися за необхідності, зокрема під час обміну паспортів з різних причин, під час вклеювання фотокартки при досягненні громадянином 25 або 45 років, під час реєстрації нового місця проживання або зняття з реєстрації місця проживання. Усі паспорти, в яких відсутній штамп реєстрації місця проживання з новою назвою, є чинними і юридичної сили не втрачають.

За власною ініціативою громадяни можуть звертатися до уповноважених осіб житлово-комунальних підприємств (ЖРЕПів), ЖБК, ОСББ та безпосередньо до Шевченіквського РВ м.Чернівці УДМС України в Чернівецькій облас (м.Чернівці, вул.Кармелюка,9). Оплата такої процедури не передбачена, тривалість не обмежена в часі.

Що стосується суто технічних дій, то штамп реєстрації місця проживання із попередньою назвою вулиці в паспорті буде скасовуватися шляхом внесення запису «перейменовано» та проставляння штампу реєстрації місця проживання з новою назвою (решта інформації зазначеної у попередньому штампі зберігатиметься).

За роз’ясненнями відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно реєстраційної служби Чернівецького міського управління юстиції щодо інформації про необхідність власникам нерухомого майна (фізичним чи юридичним особам) змінювати правовстановлюючі документи, повідомляємо, що чинним законодавством не передбачено зміну правовстановлюючих документів у зв\’язку з перейменуванням вулиць, на яких знаходить об\’єкт нерухомого майна.

peredplata