Депутати Товтрівської сільради ігнорують вимоги прокуратури

Депутати Товтрівської сільради ігнорують вимоги прокуратури Прокуратурою Заставнівського району внесено позов до Чернівецького окружного адміністративного суду про визнання незаконним рішення сесії Товтрівської сільської ради від 14.03.2014 року про подальше перебування сільського голови на займаній посаді.

Річ у тім, що постановою Заставнівського районного суду від 30.01.2013 року Товтрівського сільського голову визнано винним у скоєнні корупційного правопорушення, передбаченого ч.1 ст.172-2 КУпАП та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу. Прокурором Заставнівського району, згідно з вимогами ст.22 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», цю постанову направлено до Товтрівської сільської ради для розгляду. Проте, сесія лише взяла документ до відома, а сільського голову залишила на посаді, попередивши його про недопущення подібних діянь при виконанні функціональних обов’язків.

Прокурором району, у свою чергу, було подано позов до Чернівецького окружного адміністративного суду про визнання незаконним рішення сесії сільради щодо залишення сільського голови на займаній посаді. Позов задоволено у повному обсязі, проте сесія сільради знову прийняла рішення залишити голову на посаді.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Чернівецької області, у січні 2014 року прокурором повторно подано позов до окружного адміністративного суду, який рішення сесії визнав незаконним і зобов’язав повторно розглянути питання щодо подальшого перебування на посаді Товтрівського сільського голову. Але депутати сільради знову проігнорували законодавство.

peredplata