МІНДОХОДІВ ЛІКВІДОВАНО

МІНДОХОДІВ ЛІКВІДОВАНОКабінет міністрів затвердив положення про Державну фіскальну службу, остаточно ліквідувавши, таким чином, Міндоходів, рішення про ліквідацію якого було ухвалене на початку березня поточного року.
Про це йдеться у постанові уряду №236, оприлюдненій у газеті \”Урядовий кур\’єр\”. Пише \”УП\”.

Згідно з постановою, Держфіскальна служба, формування якої було анонсоване Арсенієм Яценюком у травні поточного року, є центральним органом виконавчої влади, вона несе відповідальність за реалізацію держполітики у сфері стягування податків, ведення митної справи, адміністрування єдиного соцвнеску на загальнообов\’язкове державне соцстрахування.

Крім того, Державна фіскальна служба здійснює державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями у рамках виконання податкового, митного законодавства і правил сплати єдиного соцвнеску.

Основними завданнями Держфінслужби, крім реалізації держполітики, визначено: контроль за наповненням бюджету у частини податкових і митних платежів, контроль за виробництвом і оборотом спирту, тютюнових виробів, контроль за своєчасністю розрахунків в інвалюті, дотримання правил ведення готівкових розрахунків і контроль за наявністю ліцензій або патентів для здійснення операцій, що підлягають ліцензуванню або патентуванню.

Держфінслужба має право обмінюватися інформацією з іншими органами влади і аналогічними службами іноземних держав, звертатися до суду у передбачених законом випадках, надавати дозвіл на відкриття і експлуатацію митних складів і брати участь у наданні послуг цифровому підпису.

Також Держфінслужба має право проводити аналіз впливу макроекономічних показників і загальноекономічної ситуації в країні на ступінь виконання податкових і митних статей бюджету.

Керівником Державної фінансової служби Кабінет міністрів України призначив Ігоря Білоуса, одночасно звільнивши його з посади першого заступника міністра доходів і зборів.

Заступниками очільника Держфінслужби стали Володимир Хоменко, також звільнений з посади заступника міністра доходів і зборів України, і Анатолій Макаренко.

Як очікується, Володимир Хоменко на посаді першого заступника очільника Держфінслужби займатиметься сферою діяльності податкової міліції і боротьби з податковими злочинами. Анатолій Макаренко на посаді заступника очільника Держфінслужби опікуватиметься митною службою.

peredplata