Мін\’юст розпочав судовий процес щодо заборони КПУ

Міністерство юстиції України має дуже сильну юридичну позицію у розгляді позову у суді про ліквідацію Комуністичної партії України. Про це сказав на брифінгу міністр юстиції Павло Петренко, передає кореспондент УНН.

\”Ми переконані, що з такою доказовою базою, наша позиція дуже сильно юридична. І ця політична сила повинна бути ліквідована\”, – наголосив міністр.

За словами П.Петренка, позов про ліквідацію КПУ поданий до Окружного адміністративного суду міста Києва. \”Та доказова база, яка нами була отримана, складає близько 129 аркушів письмових доказів, відеоматеріалів, долучена до позову\”, – сказав він.

Міністр уточнив, що мін\’юст розпочав судовий процес щодо заборони КПУ на підставі закону про політичні партії у зв\’язку з порушенням даною політсилою цілої низки положень закону в частині антиконституційної діяльності, підтримки сепаратистів і терористів на сході країни, підтримки представниками і керівництвом КПУ військової агресії і захоплення Криму РФ, закликів до територіальної цілісності і конституційного ладу України тощо.

peredplata