Праця без офіційного оформлення невигідна працівникові

Зарплата «в конвертах», на перший погляд, вигідніша за офіційну – працівник отримує вищу зарплату, а працедавець звільняється від обтяжуючих процедур оподаткування. Але при цьому є загроза позбавлення соціальної захищеності на час втрати працездатності, при нещасних випадках на виробництві, порушенні трудових стосунків працедавцем, який не платить внески до фондів соцстраху.

Працівник почав роботу, а роботодавцю треба протягом 5 (п\’яти) днів здійснити видачу наказу про його прийом на роботу і зробити запис у його трудовій книжці (п. 1.1. Інструкції КабМіну про порядок ведення трудових книжок працівників). Працівник ставить власноручний підпис, і він тепер «оформлений». Але буває, коли «оформлення» не відбулося, а ви про це навіть не знаєте.

Подивимося на це з боку роботодавця. КЗпП, Цивільний, Господарський і Кримінальний кодекси, а ще маса інших законів вимагають від роботодавця масу витрат часу, сил і грошей у зв\’язку зі створенням робочого місця: облаштувати це місце, орендувати техніку і офіс, найняти відділ кадрів, бухгалтерів, юристів для того, щоб вони створювали ті неймовірні стоси паперів, які супроводжують найм працівника. Адже треба скласти і мати на підприємстві: трудовий договір, посадову інструкцію, правила внутрішнього трудового розпорядку, накази про прийом на роботу, переведення з роботи (наприклад, у зв\’язку з підвищенням у посаді), звільнення (якщо трапилося), відомості про розрахунки і виплати заробітної плати, відомості про відпустки, лікарняні листи, повідомлення про характер і умови праці … О, схоже, бібліотекар також знадобиться!.. Все це скласти по поличках по порядку.

І поряд з цим треба віддати більше 57% податків тільки у зв\’язку з офіційною заробітною платою нового працівника. І власне заробітну плату, звичайно!
Тепер погляд з точки зору працівника.

11 років він навчався в школі, потім ще 5 у вузі, потім кілька років на \”досвіді роботи\”, кілька вдалих або невдалих спроб працювати, а сім\’ю треба годувати. А роботодавець не бажає оформляти офіційно.

Чому працівник повинен про це замислюватися? Адже неоформлений офіційно, він буде позбавлений пенсії(хто знає, що буде в світі через 30-40 років), і взагалі, таке працевлаштування не гарантує йому абсолютно нічого: ні відпустки, ні виплат за лікарняним листком. Навіть заробітну можуть в будь-який момент не дати, і нічого не доведеш.

Виходить, що компроміс між роботодавцем і працівником неможливий. І перший повинен прагнути зрозуміти свого працівника і його права, в т. ч. на пенсійне страхування. До того ж за неоформленого працівника працедавець може нести як адміністративну відповідальність, так і кримінальну.

Начальник відділу Чернівецького міського управління юстиції
Наталія КАЗИМИР

peredplata