Сьогодні о 15.00 \”круглий стіл\” з питань юридичного захисту чернівецьких ЗМІ від терору, тиску і залякувань

Уважно слідкуючи за тими подіями, які відбуваються навколо Чернівецьких ЗМІ, прийшов до висновоку, що необхідно терміново долучатися до захисту ЗМІ не тільки словом, але й ділом. Про це повідомляє громадський активіст Руслан Панчишин.

Порадившись з колегами юристами, прийняли рішення, що необхідно створити громадську організацію по юридичному захисту ЗМІ. Оскільки як ми бачимо, що деякі особи нікчемним позовами хочуть їх залякати.

Я разом з Чернівецькою правозахисною групою ініціюємо круглий стіл, який відбудеться у понеділок, 14 липня, о 15.00 в Україському народному домі.

Предметом круглого столу якраз і буде створення ГО \”Юридичний захист ЗМІ\”.

В круглому столі візьмуть участь юристи, адвокати, правозахисники які готові захищати ЗМІ від різних \”горе діячів\”, від тиску органів правоохоронної і судової системи. Ми повинні використати свої знання і досвід роботи в юриспруденції, щоб зупинити цей терор і кваліфіковано захистити журналістів.

До участі в круглому столі запрошуються всі ЗМІ і кваліфіковані юристи, які також готові долучитися до цієї справи.

Принагідно нагадуємо, що у вівторок, 15 липня, о 9.00, в Першотравневому районному суді міста Чернівці призначено розгляд справи за позовом до низки чернівецьких ЗМІ і журналістів на мільйон гривень.

peredplata