Мобілізація в Чернівецькій області не проводиться – Віталій Чурай

Мобілізація в Чернівецькій області не проводиться - Віталій ЧурайНаразі в Чернівецькій області не проводиться часткова мобілізація.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив обласний військовий комісар.

Він стверджує, що усі військовозобов\’язані отримують мобілізаційні розпорядження, які не являються повістками до військкоматів.

– Повісток ніхто не отримує, – розповідає Віталій Чурай. – Згідно рішення вищого військового керівництва ми проводимо перевірку стану мобілізаційних ресурсів. Саме з цією метою надсилаються мобілізаційні розпорядження. Вони діють лише у випадку оголошення військового стану по всій території країни. Тобто, якщо Росія оголосить нам війну і в країні буде оголошено повну мобілізацію, тоді, згідно цих отриманих розпоряджень, всі зобов\’язані будуть явитись до військкоматів. І в тих листівках написано прибути за особливим розпорядженням у разі оголошення мобілізації.

Зараз ніхто до військкоматів не викликається. Ми це роз\’яснювали у сільських радах. Але в одних наше пояснення зрозуміли, а інші – ні. І тому зараз в деяких населених пунктах виникла ситуація, що люди, певно кимось \”підігріті\”, вийшли на перекриття доріг. Ми і зараз намагаємось їм роз\’яснити ситуацію. Дехто ставиться з розумінням.

А щодо прийнятого закону, ми поки не отримували із генштабу розпоярджень щодо необхідної кількості та спеціальностей військових для цієї хвилі мобілізації. Тому ніяких повісток не розсилаємо, – сказав обласний військовий комісар.

Джерело

peredplata