Прикинувшись сепаратистами, десантники знищили банду терористів

Прикинувшись сепаратистами, десантники знищили банду терористів Заступник командира першого батальйону 79-ї окремої аеромобільної бригади розповів історію про те, як миколаївські десантники вчасно визначили і знищили групу терористів на чолі зі священиком, яка збиралися вчинити напад на бійців в зоні проведення Антитерористичної операції.

Для цього одному з офіцерів довелося на свій ризик зробити вигляд, ніби він сепаратист і віддати терористам свою зброю, повідомляють НикВести.

Бійці 79-ї бригади отримали повідомлення, що до них висувається окрема група нашого спецназу. І миколаївським десантникам треба було забезпечити безпечний прохід і невеликий відпочинок.

Через деякий час після отримання цього повідомлення, десантники, які займали позицію на одній з висот, побачили групу озброєних людей в кількості близько 75 осіб, яка впевнено йшла в напрямку сил АТО.

Сектор, в якому повинні були з\’явитися українські спецназівці, знаходився поблизу з місцем виявлення групи, але був не тим. Тому один з офіцерів зголосився вийти назустріч озброєним людям, щоб напевно дізнатися, хто вони.

Варто зазначити, що вигляд у офіцера не зовсім відповідав військовому статуту, оскільки під час майже безперервних бомбардувань йому було не до гоління, так і форма вже давно вицвіла на сонці і обгоріла в боях.

«І ось він йде в камуфляжі британському, майка зелена, вже практично вицвілий, місцями прогорелая, плюс зарослий, хоча хлопцеві 26 років, а виглядав він доросліший, – розповідає заступник комбата. – І коли вже підійшов близько, на відстані 20-30 метрів, він помітив у них георгіївські стрічки. Він відразу зорієнтувався і сказав: «Там ті гади стоять», а вони кажуть йому: «Так, ми знаємо, що гади, а твоя стрічка де?», а він каже: «Та ось ці гади у мене її зірвали, коли була рукопашка». А вони: «Ну, йди до наших туди, зброю тільки давай». Він дає автомат спочатку. Стояло три людини – один командир підрозділу, було видно, що це досвідчена грамотна людина, яким за 35 років, другий – молодший був, мабуть, його заступник (вони спостерігали весь час за нашими позиціями), і стояв, ви не повірите, священик зі снайперською гвинтівкою, а іншою рукою взяв автомат десантника. Офіцер розуміє, що треба якось дати знак своїм і каже: «О, у мене ще граната є». Дістає гранату та священику в ніс б\’є. Відразу смикає чеком, кидає гранату, і починає скочуватися вниз з гори».

Терористи спробували відкрити вогонь по офіцерові, але десантники, які спостерігали за тим, що відбувається, швидко зорієнтувалися і почали стрілянину по бойовиках.

Джерело

peredplata