«Правий сектор» вигнав із Рівного журналістів телеканалу «Россия 24» разом із їх озброєною охороною

«Правий сектор» вигнав із Рівного журналістів телеканалу «Россия 24» разом із їх озброєною охороною16 серпня члени «Правого сектора» змусили залишити Рівне знімальну групу телеканалу «Россия 24». Журналістів супроводжували сім озброєних охоронців, які теж залишили місто. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Рівненської обласної ради Степан Молчан.

За цією інформацією, російські тележурналісти приїхали на світанку і зупинилися в одному з готелів на околиці обласного центру. Вони планували відзняти сюжет про антивоєнний мітинг партії «Голос народу», який мав пройти у Рівному 16 серпня. Дізнавшись про це, представники «Правого сектора» вирушили до готелю, де зупинилася знімальна група «России-24».

«Про візит російських тележурналістів, які продукують гебельсівську брехню, знала і рівненська СБУ і просила націоналістів, щоби не було інцидентів. Перейнявся захистом сусідів з Росії рівненський криміналітет. Врешті, після ультиматуту «Правого сектора» знімальна «Россия-24» на двох авто (на фото) виїхала з Рівного за межі області», – зазначив Степан Молчан.

За даними депутата, у Вінниці 15 серпня вже пройшов мітинг партії «Голос народу». Під час зібрання активісти застосували зеленку до прихильників Віктора Медведчука, якого частина учасників зібрання пов`язують з «проросійською», на їхню думку, партією «Голос народу», пише видання «Реал».

Як писала «Телекритика», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, склала список із 38 російських медійників, яким має бути заборонено в\’їзд до України.У ньому зазначено прізвища таких співробітників «России 24», як головний редактор головної редакції телеканалу Євгеній Бекасов, ведуча програми «Мнения»Евеліна Закамська, Віталій Арутюнян.

«Телекритика»

peredplata