Той, хто вивісив українську фану над Москвою

Той, хто вивісив українську фану над МосквоюНічого собі закручений сюжет. Зірку на сталінській висотці в Москві розфарбував в кольори українського прапора українець на прізвисько Mustang Wanted, який готовий здатися російським властям в обмін на льотчицю Надію Савченко. 4-ро москвичів, яких арештовано й звинувачують у вандалізмі стали випадковими жертвами. Просто вирішили пофоткатись на фоні розмальваної у синьо-жовті барви зірки.

\”Я, Григорий (он же Mustang Wanted), гражданин Украины… Я и есть тот самый человек, который в порыве искренних патриотических чувств забрался на крышу высотки на Котельнической набережной, и перекрасил украшающую ее звезду в цвета нашего родного украинского флага\”, – написав він у себе на сторінці у ФБ.

За словами Григорія. У нього є \”фото і відео докази\”.

Він розповів, що розфарбовував зірку всю ніч, а \”громадяни Росії, проти яких зараз порушили кримінальну справу і яким світить 7 років, мною були помічені в цей час на даху будівлі\”.

\”Признаю себя виновным в \”хулиганстве\” и готов предстать перед этим самым судом в обмен на освобождение прекрасной смелой украинской девушки – Надежды Савченко. Она точно ни в чем невиновна, а я-то хоть звезду покрасил\”, – заявив Григорій.

Григорію 25 років і він український націоналіст – учасник батальйону \”Азов\”.
Більшості шанувальників Григорій відомий як Mustang Wanted – саме під цим псевдонімом він почав підкорювати хмарочоси, мости, будівельні конструкції та інші висоти міських ландшафтів, серед яких Троїцький Міст в Невоград, Princess Tower в Дубаї, будівля МДУ в Москві і шпиль однієї з будівель на Майдані. Будучи, за своїми власними словами, \”хуліганом\”, Мустанг, як і інша частина пасіонарної молоді, не залишився осторонь від революційних подій і брав активну участь спочатку на Майдані, а потім у складі добровольчого батальйону \”Азов\”, про що свідчать фото на його офіційному сайті.

peredplata