Істратій з Новоселиці просить військового комісара Буковини моюілізувати його в АТО

Істратій з Новоселиці просить військового комісара Буковини моюілізувати його  в АТОЧернівецькій обласний військовий комісаріат
Військовому комісару, полковнику Чурай В.В.
Депутат Новоселицької міської ради
Істратій Олег Володимирович

Заява
Шановний Віталій Володимирович !
Звертаюсь до Вас як військовозобов\’язаний старший сержант № ВОС 837182, за № військового квитка МО 424108, національність молодованин. Перебуваючи в період 2001-2002р проходження строкової служби на посаді командира відділення автомобілів, водієм-бурильником. Прийняв військову присягу в в\\ч Д0190, 26 травня 2001 р. та на підставі наказу МНС №47 та від 20.05.2002р був звільнений в запас у Новоселицький РВК Чернівецької області.
В зв\’язку із військовими діями на сході країни, 14 травня цього року, я особисто, звернувся до Новоселицького військкомату, надавши фотокопії паспорта, військового квитка, з проханням зарахування мене до списку мобілізованих до Збройних Сил України, саме для захисту територіальної цілісності нашої держави.
Де я як депутат місцевої ради, помічник-консультант Народного Депутата України Соболева С.В., голова Новоселицької громадської ради при районній раді, присяжний Новоселицького районного суду, не маю жодного морального права як представник громади Новоселиччини, спостерігати в ЗМІ за бойовими діями, та не приймати участі в захисті держави, іі територіальної цілісності.
З Новоселицького військкомату мною було отримано мобілізаційне розпорядження, де я одразу пройшов медичне обстеження з висновком придатності до військової служби. Також була отримана повістка що підписана військовим комісаром Новоселицького РВК майором Горбишеним С.А. В розмові з останнім, він особисто повідомив мене про виїзд до військової частини наприкінці цього місяця, де я ретельно підготувався як і морально, фізично, так і повним комплектом військового захисного спорядження.

Від редакції: На цьому ми перериваємо лист Істратія. Бо у ньому йдеться ро конфлікти у міськраді за участі конкретних осіб та працівників військового комісаріату. Ці факти потребують додоткового розслідування. Тому їх ми направимо обласному комісарові та військовому пркуророві.

А продовження заяви варте уваги:

-\”Основою цієї заяви до Вас, не є поведінка заступник комісара, чи ситуація люстрацій на Буковині . А більш серьозне питання вашої компетенції , яке сподіваюсь ви особисто зможете вирішити разом з моєю запланованою мобілізацією 27.08.2014р. з міста Новоселиця.
Так, до громадської ради звернулась мешканка с. Ванчиківці Новоселицького району, Балан Олена Олександрівна(м.0993386035). Вона повідомила про іі чоловіка Балана Сергія Федоровича 1982 р.н.(кочегар Ванчиківецької ЗОШ) Якого було мобілізовано 08.04.2014р до збройних сил, саме в зону АТО. Де він з 07 травня знаходився в м. Славянськ, та після взяття міста їх бригада зайняла оборону Луганського литовища та героїчно тримається до цього часу.
Дружина нашого героя Новоселицького району, повідомила та надала відповідні документи хвороби їх спільної дитини Балана Габрієля Сергійовича 2011 р.н. У якого виявлений порок серця, як і у його матері за спадковістю. Дитина на даний час потребує інтенсивного лікування, але єдиний годувальник захищає Батьківщину.
Вважаю що Балан Сергій Федорович, повинен негайно повернутись до дому та бути біля своєї родини. Адже перебувати майже 5 місяців в зоні АТО без будь якої відпустки, є просто знущанням як і над військовослужбоцем так і над його родиною, тим більше з вище зазначеною проблемою яка має місце.
Де батько дитини, відповзає від бойової позиції на 150-200 метрів, для того щоб почути голос свого хлопчика по телефону. Ми навіть не можемо собі уявити душевний стан цього бійця, що є мужнім прикладом під градами, всіма жахами війни, хвилюватись не за себе а за свою дитину так і за державу яка не робить ротації, для простих людей , не звертая уваги на кочегара сільської школи, та будь кого, хто не може відстояти цю несправедливість.
Прошу Вас, допомогти Балану Сергію Федоровичу його демобілізацією , та відправити на його місце перебування, Істратія Олега Володимировича а саме до військової частини 0377 , 3 тактичний батальон, рота РВП, 80 бригада, в м. Луганськ.
Сподіваюсь на ваше розуміння, де мій обов\’язок допомогти свому земляку його родині, без будь якого піара, тільки реальними діями, де дитина побачить свого батька.
Очікую виїзду на наступному тижні, та сподіваюсь на вашу допомогу родині військослужбовця, де я як представник Новоселицької громади, готовий зайтяти його місце, та чесно і до кінця захищати Батьківщину. Слава Україні !

З повагою Істратій О.В.

peredplata