ФСБ Росії стимулює серед українських інтернет-користувачів паніку – Наливайченко

ФСБ Росії стимулює серед українських інтернет-користувачів паніку - НаливайченкоГолова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про поширення Федеральною службою безпеки Росії в інтернеті інформації для стимулювання паніки в українському суспільстві.

Про це він сказав після засідання Ради національної безпеки й оборони, передають \”Українські новини\”.

\”18 спеціальний центр ФСБ Росії працює як спеціальна установа, де цілодобово майже 1,5 тис. людей… у соціальних мережах через роботизовані системи розсилання повідомлень… цілеспрямовано останні три доби розсилають повідомлення, тексти панічного характеру\”, – заявив Наливайченко.

Він запевнив, що СБУ вживає всіх заходів для припинення таких дій.

Зокрема, за його словами, вдалося домовитися з корпорацією Google, щоб пошуковик не блокував на вимогу російської влади українські сайти й матеріали на відехостингу YouTube.

Водночас глава СБУ зазначив, що із адміністрацією соціальної мережі Facebook поки що не вдалося домовитися про блокування фейкових акаунтів російських пропагандистів.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко закликав українців не піддаватися паніці у зв\’язку з ситуацією на Сході України і запевнив, що ситуація залишається контрольованою.

peredplata