Побито журналістку 112 каналу

Побито журналістку 112 каналу22 вересня, кореспондентку каналу «112 Україна» Наталію Бабій було побито під час висвітлення конфлікту довкола приміщення Інституту світової економіки й міжнародних відносин у Києві. Про це «Телекритиці» повідомив голова Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) Юрій Луканов.

Про подробиці інциденту у коментарі «Телекритиці» розповів вчений секретар державної наукової установи «Центр світової економіки і міжнародних відносин НАН України», голова профспілкового комітету Микола Земенко.

За його словами, сьогодні, 22 вересня, у Києві на вул.Леонтовича, 5 відбувається «рейдерське захоплення» Інституту світової економіки й міжнародних відносин. «Робиться це руками науковців Інституту всесвітньої історії», – сказав пан Земенко.

«Приїхала знімальна група, намагається зафіксувати, що відбувається, але присутні тут люди в грубій формі штовхають операторів», – додав він.

За словами Миколи Земенка, журналістку Наталію Бабій побили дві жінки – члени Ліквідаційної комісії. «Побили за те, що вона хотіла знімати те, що відбувається. У присутності працівників міліції, голови Незалежної медіапрофспілки й інших людей. Тобто, це публічне побиття журналіста», – сказав пан Земний.

Також він закликав ЗМІ висвітлити конфлікт, що відбувається.

Нагадаємо, 8 вересня невідомі пошкодили автомобіль правозахисника Віктора Смалія. Журналістка каналу «112 Україна», редактор програми «Народна прокуратура з Сергієм Капліним» Олена Солодовнікова отримала погрозу у вигляді залишеного каменю на лобовому склі автомобіля.

19 серпня до столичної міліції надійшов анонімний дзвінок про замінування будівлі телеканалу «112 Україна» у Києві.

Джерело

peredplata