Як Фірташа заарештували: «Спалився» в Louis Vuitton

Як Фірташа заарештували: «Спалився» в Louis Vuitton   Приводом для арешту українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Австрії у квітні 2014 стала підозра у відмиванні грошей при покупці товарів в Louis Vuitton.

Про це пише австрійське видання Format.at, повідомляють Патріоти України.

“Це сталося з Дмитром Фірташем, коли він мав намір заплатити за покупки в елітному магазині Louis Vuitton в “Золотому кварталі” Відня. Вартість сумок, спідниць та ювелірних прикрас становила EUR75,51 тис. – Помірна сума як для пана Фірташа. Тим не менше чек в Louis Vuitton викликав ряд подій. Чому? Тому що пан Фірташ зробив безготівковий платіж і BAWAG-PSK (австрійський банк, що обслуговує Louis Vuitton) повідомив про нього в поліцію через підозри у відмиванні грошей”, – йдеться в матеріалі видання.

За даними видання, Фірташ спробував розрахуватися за покупки карткою своєї компанії Scythian Consulting, що і було розцінено BAWAG як спроба у відмиванні грошей. “До звинувачення BAWAG пан Фірташ не знав, що він та інші клієнти Vuitton з Росії та України виявляються в списку спостереження ФБР, чий вплив доходить навіть до Австрії. Будучи банком з американськими власниками, BAWAG підтримує хороші зв’язки з аташе з правових питань американського посольства у Відні. Ідея спостереження за розкішними магазинами, такими як Louis Vuitton, народилася саме там, в іноземному офісі ФБР”, – йдеться в матеріалі видання.

Автори статті стверджують, що звинувачення Фірташу в дачі хабара індійським чиновникам були висунуті США пізніше і належним чином не обґрунтовані. За даними видання, звинувачення BAWAG також не знайшли вагомих підтверджень.

“Засідання з питання екстрадиції (у Вищому земельному суді Відня) заплановано на 30 квітня 2015 … Шанси, що Дмитро Фтірташ буде виправданий, дуже високі”, – резюмують австрійські журналісти.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF Фірташ був арештований в Австрії 12 березня 2014 за запитом ФБР. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов’язання не залишати Австрію.
Джерело: http://patrioty.org.ua/firtasha-zaareshtuvali-spalivsya-v-louis-vuitton/

peredplata