Порошенко звільнив суддю Кірєєва

Крім того, звільнено ще троє суддів

Порошенко звільнив суддю КірєєваПрезидент України Петро Порошенко звільнив від посад чотирьох суддів, зокрема, суддю Печерського районного суду Києва Родіона Кірєєва. Відповідний указ №10/2016 від 18 січня опубліковано на сайті глави держави.

Кірєєв за висновком Вищої ради юстиції, під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою, чим допустив довільне і незаконне позбавлення її свободи. Ці дії судді Кірєєва призвели до порушення основоположного права людини на свободу і служили підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що завдало шкоди авторитету судової влади і держави Україна.

Також звільнена суддя Червонозаводського районного суду Харкова Олена Васильєва, за рішенням якої було притягнуто до адміністративної відповідальності учасників акцій протесту 19 лютого 2014 року в Харкові.

Віталій Литвинов звільнений з посади судді Оболонського районного суду Києва за необґрунтоване рішення щодо активіста Евромайдана в січні 2014 року.

Серед звільнених – суддя Ленінського районного суду Луганська Олексій Золотарьов, який у лютому 2013 року прийняв чотири неправові рішення щодо права власності на трубопроводи, що знаходяться на землях Слов\’яносербського, Сватівського та Білокуракинського районів Луганської області. В результаті часткового демонтажу трубопроводів сталося руйнування меліоративної системи.

Нагадаємо, в липні 2014 року Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук суддю Родіона Кірєєва, який виніс вирок лідеру \”Батьківщини\” Юлії Тимошенко.

peredplata