Суд заарештував банківські рахунки компаній Олександра Януковича

Суд заарештував банківські рахунки компаній Олександра ЯнуковичаПечерський райсуд 3 березня наклав арешт на 11 банківських рахунків в 3 банках, які були відкриті компаніями, що належали Олександру Януковичу
Про це йдеться у судовому рішенні від 3 березня, яке було оприлюднено у Єдиному державному реєстрі.

Повідомляється, що арешти були накладені на рахунки компаній \”Мако Холдинг\”, \”Мако Актив\”, \”Білдінг Інвестменс Груп\”.

Печерський суд також наклав арешти на 4 рахунки в банку ING Bank NV (Нідерланди), на 5 рахунків в \”УкрБізнесБанку\” і на 2 рахунки у \”Всеукраїнському банку розвитку (останні 2 – ліквідовані)\”.

Розмір грошових коштів, які знаходяться на зазначених рахунках, в тексті рішення не вказаний.

В ході досудового розслідування встановлено, що Олександр Янукович протягом 2013 року за сприяння свого батька – колишнього президента України та інших осіб з числа вищого керівництва країни організував злочинну схему по сприяння належним йому підприємствам компаній групи \”Мако\” в протиправній мінімізації податкових зобов\’язань, що підлягають сплаті до бюджету, а також у заволодінні цими бюджетними коштами.

Зазначені протиправні дії Януковича-молодшого і групи невстановлених осіб призвели до фактичного ненадходження до держбюджету коштів на загальну суму 42,598 млн гривень.

Зазначимо, що сьогодні стало відомо, що родина екс-президента Віктора Януковича зробила юридичні кроки для стягнення з України компенсації в рамках справи про оскарження санкцій.
Джерело: Еспресо

peredplata