На контрабанді цигарок затримали українського дипломата

На контрабанді цигарок затримали українського дипломатаУ пункті пропуску «Лужанка» на українсько-угорському кордоні 21 травня співробітники СБУ за підтримки митників і прикордонників затримали дипломата з великою партією контрабандних цигарок.

Зазначається, що для митного контролю громадянин надав дипломатичний паспорт, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу, лист одного з посольств України про те, що в автомобілі перевозиться дипломатичний вантаж, який, відповідно до конвенції, не підлягає контролю.

Коли працівники митного посту запропонували громадянину відкрити авто для візуального огляду вантажу, він заявив, що перевозить дипломатичний вантаж і без присутності представника МЗС надавати доступ до авто відмовляється.

Проте авто зупинили прикордонники і відправили його на поглиблений огляд.

У салоні та конструктивних порожнинах правої та лівої стінок кузова автомобіля виявили 56 890 пачок цигарок вітчизняного виробництва з акцизними марками України, зокрема: 25 090 пачок «LD RED», 24 610 пачок «LD BLUE», 490 пачок «LD BLUE LIMITED», 6 700 пачок «PALL MALL LOW SMOKE SMEL».

Від надання пояснень громадянин відмовився.

«Таким чином, громадянин України вчинив дії спрямовані на переміщення сигарет вітчизняного виробництва з українськими акцизними марками на загальну суму 620 911 грн через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням засобів та способів, що утруднюють їх виявлення та подання документів, які містили неправдиві відомості щодо найменування вантажу що перевозилися в транспортному засобі під виглядом дипломатичного вантажу», – сказано у повідомленні.

Наразі складено протокол про порушення митних правил, цигарки та транспортний засіб, загальною вартістю 881 084 грн, – вилучено.

Видання «Закарпаття онлайн», посилаючись на власні джерела, повідомило, що згадуваний громадянин – працівник консульства України в Словацькій Республіці.

peredplata