Москаль оприлюднив лист, яким покривали контрабанду сигарет

Москаль оприлюднив лист, яким покривали контрабанду сигаретЗакарпатський губернатор Геннадій Москаль оприлюднив лист посольства України в Словаччині, на підставі якого під виглядом дипломатичного вантажу з України намагалися вивезти контрабанду сигарет.

Документ опублікований на його сторінці.

\”Оскільки Міністерство закордонних справ України навіть через три дні після затримання \”дипломатичної контрабанди\” ніяк не може знайти листа посольства України в Словаччині, на підставі якого в Угорщину намагалися завезти крупну партію нелегальних сигарет, оприлюднюю цей документ для громадськості\”, – заявив він.

Лист написаний українською та словацькою мовами на офіційному бланку посольства з вихідними даними № 6139/24-612-920 від 19 травня.

На документі є гербова печать і підпис першого секретаря посольства Оксани Ліщишин. Документ адресований \”всім кого це стосується, митним та прикордонним органам\”.

\”Цим підтверджується, що 21.05 – 24.05 2016 року на дипломатичній машині Volkswagen Transporter EE 24 158 перевозиться дипломатичний вантаж. Відповідно до Віденської конвенції він не підлягає контролю\”, – йдеться у листі.

Москаль висловив сподівання, \”що службове розслідування за цим ганебним фактом буде швидким, а висновки жорсткими\”.

Також він ще раз закликав Верховну Раду повернути кримінальну відповідальність за контрабанду підакцизних товарів, так, як це є в Євросоюзі.

\”Адмінпротоколами й символічними штрафами побороти контрабанду, яку возять як прості громадяни, так і панство з дипломатичними паспортами, нереально\”, – вважає він.

Як відомо, на днях чоловік першого секретаря посольства України в Словаччині Оксани Ліщишин Сергій намагався вивезти з України в Угорщину майже 60 тисяч пачок сигарет під виглядом дипломатичного вантажу, прикриваючись листом своєї дружини.

МЗС України підтвердило цей факт.

Українська правда

peredplata