Чернівецька митниця ДФС офіційно повідомляє, що має безпосереднє відношення до припинення незаконного переміщення тютюнових виробів у залізничному вагоні

Чернівецька митниця ДФС офіційно повідомляє, що має безпосереднє відношення до припинення незаконного переміщення тютюнових виробів у залізничному вагоні«Співробітники митниці були безпосередньо задіяні у виявленні та припиненні Управлінням Служби безпеки України в Чернівецькій області незаконного переміщення тютюнових виробів, – заявляє начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор. – У ході відпрацювання орієнтування УСБУ в Чернівецькій області щодо можливого переміщення тютюнових виробів з України до Румунії в залізничному транспорті виявлено приховані від митного контролю з використанням засобів, що утруднюють їх виявлення, 8000 пачок сигарет марки Marble вартістю 104 000 грн.».
30 червня у пункті пропуску «Вадул-Сірет – Вікшани» митного поста «Вадул – Сірет» Чернівецької митниці ДФС до митного контролю було подано товаросупровідні документи із відомостями про товар «Папір і картон, інші в рулонах, що не місять волокон, отриманих механічним або хіміко-механічним способом, або з вмістом таких волокон не більше 10% від загальної маси волокна».
При здійсненні митних формальностей співробітниками митниці було встановлено невідповідність наявних запірно-пломбувальних пристроїв зі слідами механічного пошкодження. Вантаж слідував у митному режимі транзит з Росії до Румунії, проте під час перевірки виявлено невідповідність наявних запірно-пломбувальних пристроїв зазначеним у товаросупровідних документах. Один пристрій належав залізниці Російської Федерації, інший – зі слідами механічного пошкодження – українській залізниці.
Під час поглибленого огляду за ініціативи співробітників УСБУ в Чернівецькій області вище зазначеного товару було виявлено сторонні вкладення, а саме тютюнові вироби без акцизних марок України, що були упаковані в 16 фабричних картонних ящиках, зв’язаних між собою попарно та обтягнутих чорною поліетиленовою плівкою. Вказані тютюнові вироби знаходились в опломбованому критому вагоні.
Управлінням боротьби з митними правопорушеннями Чернівецької митниці ДФС запроваджено справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України.
«Інформація, оприлюднена на офіційному сайті Прокуратури Чернівецької області щодо причетності працівників митниці до організації незаконного вивезення сигарет, – заявляє Микола Салагор, – є безпідставною, надуманою й такою, що не відповідає дійсності. Ми наполягатимемо на офіційному спростуванні висвітленої інформації».

peredplata