Луценко хоче забирати закордонні паспорти у депутатів до зняття недоторканості

Луценко хоче забирати закордонні паспорти у депутатів до зняття недоторканостіГенеральний прокурор Юрій Луценко пропонує вилучати закордонні паспорти у депутатів одразу після внесення подання про притягнення їх до кримінальної відповідальності.
Про це він сказав під час зустрічі з депутатами фракції \”Блок Петра Порошенка\” на засіданні фракції, повідомляє прес-секретар Луценка Лариса Сарган.

За її словами, Луценко просить депутатів змінити Регламент Верховної Ради в частині порядку притягнення народних депутатів до відповідальності, \”аби в подальшому не виникало плутанини з прокурорськими поданнями\”.

Зараз Регламент вимагає голосування окремо за притягнення до відповідальності, окремо – за затримання депутата, а окремо – за арешт. Відповідно, це повинні бути різні подання Генпрокуратури.

Але, за словами Луценка, арешту \”немає в чинному КПК\”.

\”Очевидно, що через неузгодженість законодавчих актів прокуратура і далі буде об\’єктом критики стосовно кількості подань. Оскільки такого поняття як арешт немає в КПК, логічно було б прописати в Регламенті не \”арешт\”, а \”запобіжний захід, визначений судом\”, – зазначив Луценко, якого цитує Сарган.

Також Генпрокурор вважає, що необхідно прописати в законі формулювання, яке б дозволяло вилучати документи для виїзду за кордон або призупиняти дію таких документів у депутата відразу після внесення подання, а не після позбавлення недоторканості.

\”Треба продумати формулювання, бо його відсутність передбачає можливість втечі, в якій потім звинувачують парламент і прокуратуру\”, – зазначив Луценко.
Джерело: Українська правда

peredplata